isokoski_jussi

Esivaaliehdokas Jussi Isokoski:

Politiikkamme on liian kauan kumartanut Eurooppaan ja pyllistänyt omalle kansalle

Tulevaisuuden haasteista merkittävin tulee olemaan Euroopan pankkikriisi. Pankkikriisiä ei ratkaista jatkuvilla verojen nostolla, ”hyvinvoinnin” keskittämisellä, kiristyksillä ja kaikkien elämän fasiliteettien heikentämisellä. Veronkiritykset ja kansakunnan lompakon sekä hyvinvoinnin heikentäminen on loppupelissä yhtä hyvää hoitoa kuin teippaisi kipulääkkeen syöpäpotilaan nilkkaan uskoteltuaan ensin hänelle, että sillä tavalla lääke tehoaa.

Meidän on tässä tilanteessa herättävä ja myönnettävä se tosiasia, että talousjärjestelmämme on epäonnistunut. Meidän tulee keskittyä itse tautiin, joka on yksityinen rahajärjestelmä, toisin sanottuna yksityiset pankit. Olemme kansakuntana tehneet ison ja miltei hyvinvoinnin kehityksen pysäyttävän virheliikkeen, kun olemme antaneet rahajärjestelmämme yksityisiin käsiin.

Keskus ja liikepankit ovat yksityisiä yrityksiä. Ne eivät ajattele sinua, maatasi tai kenenkään muun, kuin omaa etuansa. Olemme antaneet pankeille äärettömän vallan mm. luoda rahaa velan kautta tyhjästä.  Ja nyt on koko Eurooppa Suomen kuntia myöten sellaisissa veloissa, ettei niitä saada suurella todennäköisyydellä koskaan maksettua, mutta hädissämme suljemme kouluja, lakkautamme sairaaloita ja vain vahvistamme pankkijärjestelmän luomaa niskalenkkiä. Onhan se nyt merkillistä, että yksi toimiala on saanut maamme ja koko Euroopan polvilleen.
Nykytilanteessa valtio on velkaa ulkopuolisille yrityksille ja heikentää valtiossa elävien oloja kaikilla rintamilla maksattamalla kansalaisilla laskua, jonka ottamiseen he eivät ole voineet vaikuttaa. En usko, että monikaan olisi äänestänyt EU:hun liittymisen puolesta, mikäli he olisivat tienneet sen tarkoittavan omasta rahasta ja itsemääräämisoikeudesta luopumista.

Meidän on välittömästi alettava suunnitella uutta rahajärjestelmää, jossa eduskunta päättää uuden rahan luonnista ja jossa koko rahajärjestelmä on eduskunnan valvovan silmän alla. Tarvitsemme toisin sanoen oman rahan ja oman valtiollisen pankin. Tällä tavoin Islanti hoiti oman pankkikriisinsä ja tavoittelee nyt 2 % työttömyyttä, tällä hetkellä se on 4 %. On huomioitavaa, että tämä ei tarkoita ulkomaankaupan loppua yms. vaan talousjärjestelmän haltuun ottamista. Tällä tavoin voimme rakentaa pohjoismaista hyvinvointia maassamme Norjan ja Ruotsin tavoin. Ne ymmärsivät jättäytyä näin mahdottoman yhtälön ulkopuolelle.

Politiikkamme on liian kauan kumartanut Eurooppaan ja pyllistänyt omalle kansalle. EU:sta puhuttaessa on hyvä muistaa muutama tosiasia: EU on todellisuudessa vain pientä eliittiä hyödyttävä harvain valta, jossa äänemme kaikuvat tyhjille seinille, mutta jossa roikumme EU:n tuki- ja rahoitus lähteiden luomassa illuusioverkossa tiukasti unohtamalla samalla, että olemme olleet koko EU:ssa olomme ajan nettomaksaja. Suurimmat kärsijät ovat olleet maatalous, pienet paikkakunnat ja pk-yritykset.

Eduskunnassa tarvitaan yrittäjämäistä näkemystä, jotta nykyhallituksen kaltainen keskittäminen ja hyvinvoinnin totaalinen alasajo saadaan pysäytettyä. Hyvä esimerkki nykyhallituksen toimitavoista on mm. autoveron nosto, joka aiheutti yli 60 miljoonan loven valtion kassaan kun autot eivät menneetkään enää verojen noston jälkeen yhtä hyvin kaupaksi kuin ennen… Kumma kyllä 🙂

Lisää ajatuksia mm. maataloudesta ja yrittämisestä www.jussiisokoski.com