aulakoski_antero

Esivaaliehdokas Antero Aulakoski

Keskusta näytti yhteistyökykynsä

Viimepäivät ovat tuoneet tietoomme merkittäviä päätöksiä. ” Sotesoppa” valmistui ja Kataisen hallitus teki kehyslinjauksensa. Soteratkaisussa nähtiin uutta Juha Sipilän politiikkaan tuomaa johtajuutta, jossa oppositio tukee horjuvaa hallitusta.

Päälinjauksiltaan soteratkaisua on pidetty onnistuneena, vaikka ratkaisun yksityiskohdat ovat vielä avoimia. Pidän tärkeänä, että meillä on jatkossakin sananvaltaa palvelujen järjestämisessä. Perusterveydenhuolto tulee säilyä lähellä avuntarvitsijoita lähipalveluna.

Toivottavasti soteratkaisu vei hellalta pohjaan palaneen kuntakeitoksen. Pakkoliitokset eivät ole ratkaisu kuntia koskeviin ongelmiin, koska yhteistyöllä voimme saada aikaan vastaavat hyödyt.

Hallituksen arvovalinta – lapsia ja lapsiperheitä kuritetaan

Hallituksen kehysriihestä saadut uutiset kertovat jyvien irtoavan akanoista, kun Vasemmistoliitto lähtee hallituksesta. Hallituksen päätöksellä lapset, lapsiperheet ja muut vähäosaiset joutuvat kantamaan  raskaimman taakan taloustalkoissa.  Päätökset osoittavat selkeästi kokoomuksen ja demareiden arvopohjan. Itse olen sitä mieltä, että tulevaisuuden rakentajien tulee olla valtiovallan erityisessä suojeluksessa.

Suomi tarvitsee selviytymissuunnitelman

Kun hallitus keskittyi tekemään leikkauksia, jäi välttämättömät kasvua lisäävät päätökset vähäisiksi. Hallitus on pahoin epäonnistunut työllisyyspolitiikassaan.  Me tarvitsemme Suomen selviytymissuunnitelman, jotta nousemme  kasvu-uralle ja luottamusta tulevaisuuteen.  Haastankin sinut tuomaan omat ideasi esille eri tilaisuuksissa tai sähköisesti. Laitappa postia!

Muutamia omia ajatuksiani. Puretaan suureksi paisunutta byrokratiaa ja lasketaan palvelujen laatutasoa. Tärkeämpi on pitää palvelut lähellä ihmisiä kuin, että ne tuotetaan näennäisen laadukkaasti kaukana ihmisistä. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat synnytysten keskittäminen erikoislääkäritarpeiden perusteella. Myös erilainen säännöstulva on valtavaa. Parhaiten sen tuntevat arjessaan maanviljelijät.

Työpaikkoja voidaan luoda runsaasti kun siirrymme kivihiilen polttamisesta turpeen ja puun käyttöön. Kotimaassa tuotetun ruoan arvostusta ja käyttöä on myös lisättävä.

Tulevia tilaisuuksia

Esivaaleihin valmistautuminen sujuu mukavissa tunnelmissa. Sain olla eilen esittäytymässä Paavolassa  kunnallisjärjestön kokouksessa. Paikalla oli runsaasti väkeä, jotka pitivät meitä ehdokkaita tiukoilla mm.  haja-asutusalueiden peruspalveluista, yritystemme kilpailukyvystä ja valtiontalouden säästöistä.  Tarjoilut olivat myös hyvät, josta kiitos emännille.

Vaalityö jatkuu lauantaina 29.3. Pyhäjoella kello 11.00 – 12.00, jolloin olen tavattavissa Pyhäjoella Pauhapatsaalla. Paikalla on myös kansanedustaja Inkeri Kerola.
Aurinkoista loppuviikkoa – nähdään Pyhäjoella.

– Antero