Raahen Keskusta esittää Pekka Poukkulaa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi

Pattijoen entinen valtuustosali täyttyi ääriään myöten, kun Raahen Keskustan järjestöväki oli saapunut päättämään kaupunginvaltuuston uudesta puheenjohtajasta.

Ennakkoon oli tiedossa, että tehtävään on käytettävissä kaksi kaupunginvaltuutettua, eli Antero Aulakoski ja Pekka Poukkula, joilla molemmille oli tehtävään vahva tuki. Keskustelun alkupuolella puheenjohtajuudesta luopuva Hanna-Leena Mattila perusteli omaa päätöstään halulla keskittyä entistä tiiviimmin kansanedustajan tehtävään ja ajamaan Raahen alueen asioita.

Yleiskeskustelussa molemmat ehdokkaat saivat kannatusta kyvyistään toimia valtuuston puheenjohtajana.  Aulakosken eduiksi nostettiin pitkä poliittinen kokemus, vastuulliset johtamiseen liittyvät työtehtävät sekä laaja näkemys erityisesti sote-sektorin asioista.

Pekka Poukkulan eduksi järjestöväki listasi neuvottelutaidot sekä talousosaamisen, jota hän on yrittäjänä joutunut kehittämään omassa ammatissaan. Keskustan järjestöväki arvosti myös Pekka Poukkulan aktiivista toimintatapaa järjestötyössä sekä yhteistyötaitoja yli puoluerajojen. – Uuden henkilön toimesta kaupungin luottamushenkilöiden välinen yhteistyö voisi saada uuden alun, mainittiin useassa puheenvuorossa.

Keskustelun päätyttyä Antero Aulakoski yllätti kokousväen ja sanoi vapaaehtoisesti luopuvansa ehdokkuudesta sekä kannattavansa Pekka Poukkulan yksimielistä valintaa uudeksi valtuuston puheenjohtajaksi. Aulakosken ilmoitus otettiin vastaan suurella tyytyväisyydellä ja sitä pidettiin ryhdikkäänä tekona.

Linjapuheessaan Pekka Poukkula kertoi ottavansa uuden tehtävän vastaan nöyrällä mielellä, mutta innostuneena.  – Ymmärrän tehtävän vastuullisuuden ja minuun kohdistuvat odotuksetkin. Haluan tehdä yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa, lisätä luottamushenkilöiden välistä keskustelua sekä kehittää kaupunkia taloudelliset realiteetit huomioiden, Pekka Poukkula linjasi.

Kaupunginvaltuusto päättää puheenjohtajasta lopullisesti kokouksessaan maanantaina 24.2.2020.

Lisätietoja:

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Pekka Poukkula p. 050 415 3013, pekka.poukkula@raahe.fi