Näyttökuva 2020-03-06 kello 16.00.47

Keskustan Pattijoen paikallisyhdistys puolustaa kyläkoulujen säilyttämistä

Keskustan Pattijoen paikallisyhdistys on vuosikokouksessaan valinnut yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Elsi Ylikuljun. Ylikulju on ensimmäisen kauden valtuutettu ja ollut aktiivisesti mukana Keskustan toiminnassa sekä vapaaehtoistyössä myös muissa yhdistyksissä. Paikallisyhdistyksen varapuheenjohtajana jatkaa Pirkko Ahokas-Tuohinto ja sihteerinä Pekka Karjula.

Johtokunnan jäseniksi vuosikokous valitsi Tero Pitkälän, Tapio Linnan, Simo Vedenojan, Ritva Lepistön ja Sirkka Joensuun.

Toimintasuunnitelmaa käsitellessään yhdistys päätti osallistua aktiivisesti Keskustan Kunnallisjärjestön toimintaan sekä olla mukana perinteisessä Pattijoen joulunavaus – tapahtumassa. Myös kevään piirikokouksiin ja Keskustan puoluekokoukseen paikallisyhdistys valitsi kumpaankin seitsemän edustajaa.

Pattijoen paikallisyhdistyksen tavoitteena on saada vuoden 2021 kuntavaaleihin yhdistyksen alueelta useita ehdokkaita, kuten oli viime vaaleissakin. Silloin yhdistyksen alueelta kaupunginvaltuustoon tulivat valituiksi Pekka Poukkula, Pirkko Ahokas-Tuohinto, Tapio Linna, Matti Hummastenniemi, Sari Pekkala ja Elsi Ylikulju.

Vuosikokoukseen osallistuneet keskustalaiset olivat huolissaan kyläkoulujen lakkautuspuheista, joita optimiorganisaatiota käsiteltäessä on esitetty. Pattijoen Keskustan paikallisyhdistys esittää, että kyläkoulujen lakkautusten sijaan, kouluille asetettaisiin selvät rajat oppilaiden vähimmäismäärälle, jolloin kylällä tiedettäisiin, milloin mahdollinen lakkauttaminen tapahtuu. Näin myös mahdollisen lakkautuspäätöksen teko olisi helpompaa oppilasmäärän alittaessa asetetun rajan. Esimerkiksi Jokelan kylällä koulun oppilasmäärä on edelleen kasvussa ja uusia perheitä olisi rakentamassa kylälle, mikäli sieltä löytyisi helpommin rakennuspaikkoja.

Lisätietoja:

pj Elsi Ylikulju, elsi.ylikulju (at) raahe.fi, p. 050 413 5793

Kuvat: Raahen kaupunki