34

34

34 Ahokas-Tuohinto Pirkko

Erikoislääkäri, eläkkeellä, (nykyinen valtuutettu)

Olen 70-vuotias sisätautien, reumatologian ja yleislääketieteen erikoislääkäri. Olen työskennellyt Raahessa viidellä eri vuosikymmenellä. Asun Jokelankylällä, joka on maailman parhaita paikkoja. Olen saanut asua lähellä metsiä ja peltoja. Olen järkivihreä.

Vanhempani olivat evakoita Laatokan Karjalasta. Kotiseututyö onkin minulle tärkeä. Olen ollut mukana useissa kirjaprojekteissa vanhempieni kotiseutuun ja Pattijokeen liittyen.

Harrastan hiihtoa ja pyöräilyä. Kuulun tuhannen kilometrin kerhoon. Liikunnasta ja kulttuuriharrastuksista saan voimaa.

Olen ollut valtuustossa 20 vuotta. Olen toiminut pitkään kaupungin ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksissa ja monissa muissa tehtävissä.

Sloganit Keskusta -se kotimainen, ihminen ensin ja huolenpitoa huomennakin ovat toimintani perusteita.

Minulle on tärkeää, että meillä on jatkossakin hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut ja että sairaalamme toimintaa kehitetään.

Kaupunkiamme tulee kehittää monipuolisesti. Elävät kylät ovat myös kunnan vetovoimatekijä. Kyläkoulut tulee säilyttää, mikäli oppilaita kylällä on vähintään 35-40.

Liikunta- ja kulttuuriharrastukset edistävät asukkaiden hyvinvointia ja samalla kunnan elinvoimaa. Lähiliikuntapaikat pitää hoitaa hyvin, myös hiihtoladut. Terveyden edistäminen on kannattavampaa kuin ongelmien korjaaminen jälkikäteen. Liikunta ja kulttuuri ovat lääkkeitä.

Asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen on yhteinen tehtävämme. Tähän tarvitaan panostusta työllisyyden ja yrittäjyyden edellytysten parantamiseen ja kaupungin vakaata taloutta. Talouselämän hyvinvointi antaa eväät kuntalaisten hyvinvointi-, koulutus- ja kulttuuripalveluiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen.