41

41

41 Jaakola Elina

Agrologi, nuorten työvalmentaja, (uusi)

Keskusta on minulle paljasjalkaisena maalaisena se oikea, se kotimainen puolue. Jaamme puoleen kanssa arvot kotimaisuudesta ja maa- ja metsätalouden tärkeydestä. Halusin päästä ehdottomasti mukaan vaikuttamaan oman kaupunkini asioihin ja muovaamaan Raahesta asukasystävällistä kaupunkia.

Raahe on laaja kaupunki monine sivukylineen. Kaupungilla on paljon velkaa ja jostain on tietenkin pakko säästää. Tyhmyyksiin ei kuitenkaan ole varaa köyhälläkään, ja niinpä säästötoimet eivät saisi vaikuttaa sivukyliin ja niiden palveluihin tai harrastus- ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. Ne vähät vapaa-ajanviettomahdollisuudet mitä sivukylillä on, ovat äärimmäisen tärkeitä kehon ja mielen hyvinvoinnin kannalta ja niistä haluan pitää kynsin ja hampain kiinni. Hyvät muistot ja mielikuvat lapsuudesta ja nuoruudesta edesauttavat myös paluumuuttoon synnyinseudulle.

Teen töitä Siikajoella nuorten työvalmentajana ja olen aiemmin tehnyt nuorisotyötä Vihannin 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajana. Mielestäni nuorisotyöllä on suuri merkitys siihen millaisia työntekijöitä ja veronmaksajia meillä tulevaisuuden Raahessa on. Meidän pitää voida taata laadukas nuorisotyö ja nuorisopalvelut jatkossakin koko Raaheen tiukasta taloustilanteesta huolimatta. Hyvinvoiva nuoriso kouluttautuu, työllistyy ja ennen kaikkea voi hyvin. Vanha kliseinen sananlasku pätee edelleen ja nuorissa on tulevaisuudessakin tulevaisuus. 33-vuotiaana haluan myös itse olla mukana tuomassa nuorten ja nuorten aikuisten ääntä kuuluviin kunnallisessa päätöksenteossa.

Luottamustoimet:

Nouseva Rannikkoseutu ry:n hallituksen jäsen 2020-

Raahen lähidemokratiahallituksen varajäsen