50

50

50 Kinnunen Esa

Luokanopettaja, (uusi)

Olen 55-vuotias perheenisä ja luokanopettaja. Asun Pattijoella, lähellä nykyistä työpaikkaani Pattasten koulua, missä olin aikanaan myös oppilaana. Kultaisina muistoina ovat lapsuuden kesät Siniluodon mökillä. Nuoruudessani sain olla kesätöissä Pattijoen puutarhalla ja Rautaruukilla. Ne olivat minulle tärkeitä kokemuksia. Näitä hyviä työkokemuksia haluaisin myös raahelaisille nykynuorille. Yritteliäs elämänasenne kannustavassa ilmapiirissä kantaa pitkälle.

Nuoruuteni kohokohta oli, kun sain esittää historiikin Hakatien koulun, eli nykyisen Harakkamäen koulun, vihkiäisjuhlassa. Opinnäytetyöni aiheena oli Pattijoen koululaitoksen historia. Koen, että kouluasiat ovat kutsumukseni. Elämäntyönäni on ollut tulevaisuus jo kolmen vuosikymmenen ajan. Tunnen koulun arjen. Lasten ja nuorten kanssa työskentely on toivorikasta ja innostavaa, mutta toki välillä myös haastavaa. Kouluväki odottaa valtuustolta lapsiystävällisiä päätöksiä. Toisinaan on jouduttu ihmettelemään ja pettymään.

Paikallisessa päätöksenteossa pitää olla tärkeänä tavoitteena raahelaisten lasten ja nuorten sekä perheiden kaikinpuolinen hyvinvointi. Se hyvinvointi heijastuu monin tavoin koko seutukuntaan, yrityselämään, työhön ja vapaa-aikaan. Eri toimijoiden kasvatuskumppanuus lasten ja nuorten auttamiseksi hyvään elämään auttaa tässä asiassa.

Politiikkaa olen aktiivisesti seurannut jo pitkään. Olen isänmaallinen ja minulla on kristilliset arvot. Ihmiselämä on arvokasta lapsuudesta vanhuuteen. Keskustapuolue ihmisläheisenä ja kärsivällisenä pitkän linjan sillanrakentajapuolueena on tuntunut omimmalta.  On hyvä pysyä maltillisesti ja tukevasti keskellä poliittista kenttää ja katsoa kokonaisuutta. Arvostava yhteistyö kaikkien puolueiden kesken on tärkeää etenkin paikallispolitiikassa. Vain siten saamme aikaan hyvää kehitystä ja edistystä.

Kuten politiikassa, sinniä ja suunnitelmallisuutta tarvitaan myös harrastuksessani, kestävyysjuoksussa. Takana on muutama maraton ja seuraavaan valmistautuminen on jo alkanut. Nautin luonnossa liikkumisesta, lukemisesta, hyvän musiikin kuuntelusta sekä perheen kanssa musisoinnista. Lapset ja lastenlapset tuovat paljon iloa puolisolleni ja minulle.

Mottoni olen lainannut presidentti Martti Ahtisaarelta: Se osaa, ken uskaltaa. Ajattelenkin rohkeasti, että nyt voisi olla minun aikani ja vuoroni kantaa korteni kekoon yhteisten asioiden hoidossa, jos äänestäjät minulle valtuuden antavat. Olen ehdolla ja käytettävissä.

VAALITEEMANI

+  Politiikassa tärkeintä on ihminen

+  Pienten lasten koulu mahdollisimman lähelle kotia

+  Mahdollisimman tasavertaiset ja turvalliset kouluolot kaikille Raahen lapsille ja nuorille

+  Yrittäjyyskasvatusta Raahen kouluihin

+  Raahen kyliin lisää asukkaita

+  Paikallinen päätöksenteko nopeammaksi ja rohkeammaksi