52

52

52 Laurila Matti

Tekninen johtaja, insinööri, (uusi)

Oli vuosi 1962. Kävelin äitini kanssa Rantakatua sairaalalle. Sairaalaa lähestyttäessä meri tuli näkyviin. Kysyin viime syksynä edesmenneeltä äidiltäni : ”Onko tuo se valtameri?” Äitini vastasi, että ”On se.” Silloin minulla syttyi rakkaus Raaheen, eikä se ole koskaan sammunut. Haluan taistella tämän kaupungin puolesta ja omalta osaltani yrittää vaikuttaa muuttotappion kääntämiseen.

Kaupungin historia on mahtava. Varvin alueen laivanrakennus 1800-luvulla oli vertaansa vailla. Noin 100 laivaa rakennettiin siellä. Sen vuoksi haluan olla vetämässä hanketta näkyvän muistomerkin saamiseksi Varvin Pookille.

Koulutustaustani on insinööri. Olen ollut koneenrakentajana jo 34 vuotta. Työni kautta olen päässyt tutustumaan eri maihin. Kiinaan viisi pitkää matkaa. Indonesia, Thaimaa, USA, Kanada ja monet Euroopan maat on käyty. Tuotteitamme on 24 maassa.

Kahdeksan vuotta on nyt takana luottamustyötä lautakunnissa. Tällä viimeisellä kaudella olen ollut myös varavaltuutettuna erittäin monessa valtuuston kokouksessa päättämässä yhteisistä asioista.

Haluan sanoa, että kenenkään ehdokkaan ei kannata tehdä yltiömäisiä lupauksia, koska päätöksenteko tapahtuu kuitenkin yhteisesti päättämällä. Hyviä ehdotuksia tietenkin kannattaa aina tehdä ja hakea niille kannatusta ennen valtuuston päätöstä.

Harrastuksiini kuuluu kyläyhdistyksen vetäminen, Keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtajuus, hyväntekeväisyys Lionsin ja zetorismin kautta. Metsänhoito kotipaikalla antaa erityisesti voimia arjen rasituksiin.

Kunnioitan jokaista antamaanne ääntä.