54

54

54 Lumijärvi Liisa

Maatalousyrittäjä, kansanedustajan avustaja, (nykyinen valtuutettu)

Olen 45-vuotias perheenäiti. Työskentelen kansanedustajan avustajana. Perheellämme on tehtävä suomalaisen ruoantuotannon ketjussa. Meillä on vilja- ja karjatila Raahen Alpuassa.

Vapaa-aikanani minut löytää useimmiten metsästä. Mieluisimmaksi kohteeksi minulle on muodostunut Vihannin kylillä kiertävästä Kinttupolkureitistöstä Hirvinevan kierros. Siellä kuntoilen ja patikoin sulan maan aikana 11-vuotiaan poikani ja ystävieni seurassa. Syksyisin matkan varrelta mukaan lähtevät marjat ja suppilovahverot talven herkutteluhetkiin. Talvisin sukkuloin alueemme latuverkostossa.

Olen toiminut Vihannin kunnanvaltuustossa yhden kauden sekä kaksi kautta Raahen kaupunginvaltuutettuna. Kaupunginhallituksessa olen työskennellyt viimeiset kuusi vuotta. Kaupungin konserniyhtiöistä minulle on kertynyt kokemusta energiasta, satamasta, tuulesta, valokuidusta ja vedestä sekä uimahallisäätiöstä.

Kuluneella valtuustokaudella on ratkottu koulujen sisäilmaongelmia. Antinkankaan, Saloisten ja Vihannin lapset ja henkilökunta ovat saaneet uudet tilat. Pidän tärkeänä, että tulevaisuudessa kaikilla lapsillamme on terveelliset ja turvalliset koulutilat. Nämä ja muut peruspalvelut kuntalaisille pystytään turvaamaan vahvalla kaupungin taloudellisella kantokyvyllä. Se onkin tärkein työsarka tulevalla valtuustokaudella. Ilman yrittäjyyden toimintaedellytysten vahvistamista emme saa työpaikkoja lisää.

Haluan olla edistämässä raahelaista edunvalvontaa myös maakunnan ja valtakunnan tasolla. Asiat eivät tapahdu itsestään vaan siihen tarvitaan toimivat verkostot ja kyky nähdä asioita aikaansa pidemmälle.

Meidän on yhdessä tehtävä Raahesta aidosti maakuntamme toiseksi suurin kaupunki. Historia velvoittaa meitä tähän. Raahen merimuseo antaa meille suuntaviivat myös kansainvälisyyden kasvattamiseen. Lapsuudesta mieleeni kumpuaa hauska muisto vierailusta tätini kanssa tähän museoon. Rasavilli pikkuveljeni hyppäsi ensimmäisenä maassa olevan balsamoidun kilpikonnan päälle. Menneisyyttä ei kuitenkaan pidä polkea, vaan siltä on parempi ponnistaa tulevaan!