59

59

59 Oikarinen Matti

Työnjohtaja, koneenkuljettaja, (uusi)

”Olen Oikarisen Matti, 51 v  ja työskentelen perheyrityksessämme koneenkuljettajana ja työnjohtajana. Asustelemme Piehingin Ylipäässä vaimoni ja kuuden lapsen kanssa. Kaksi vanhinta on jo muuttanut omilleen. Meillä on myös pieni villakoira Lulu ja hirvikoira Luke. Erityisesti syksyisin vietänkin mielelläni aikaa poikieni kanssa metsästäen ja koirien kanssa luonnossa liikkuen. Myös fatbikeily on minulle ja perheellemme mieleinen harrastus. Erityisesti meillä Piehingissä on mahtavat maastot pyöräilyyn ja metsässä liikkumiseen.

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa, mutta olen ollut aktiivisesti mukana Keskustan järjestötoiminnassa. Olen harkinnut ehdolle asettumista aikaisemminkin, mutta nyt lapsiemme ollessa jo vanhempia, koin ajan olevan hyvä.

Minulle on tärkeää päästä vaikuttamaan erityisesti syrjäkylien asioihin. On tärkeää muistaa tasapuolisuus meitä kaikkia kohtaan. Asuit sitten maalla tai kerrostalossa keskustassa. Haluan olla myös vaikuttamassa siihen, että lapsiperheet otetaan huomioon päätöksenteossa. Olen myös ehdottomasti sitä mieltä, että Raahe tarvitsee lisää yrittäjiä ja yrityksiä. Kaupunkiin olisi siis lisättävä vetovoimaa, jotta tämä toteutuisi. Näin saisimme myös uusia asukkaita ja Raahesta elinvoimaisemman. En lähde tekemään mitään yksittäisiä lupauksia, sillä päätökset tehdään yhteistuumin.

Yhdessä kohti parempaa tulevaisuutta!”