62

62

62 Pekkala Sari

Metsätalousinsinööri, maatilan emäntä, (nykyinen valtuutettu)

Olen 51-vuotias maatilan emäntä, koulutukseltani olen metsätalousinsinööri. Perheeseeni kuuluvat aviomies ja täysi-ikäiset pojat. Kotimme sekä lypsykarjatilamme, joka on kahden perheen maatalousyhtymä, sijaitsee Pattijoen Ylipäässä. Vapaa-ajallani luen ja ulkoilen sekä olen mukana kotiseutuyhdistystoiminnassa. Maaseudun asiat ja kotiseututyö ovat lähellä sydäntäni.

Tällä hetkellä olen valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Toimin myös Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtajana. Olen Raahen luottamushenkilöedustaja Ympäristöterveydenhuollon ja Maaseutuhallinnon neuvottelukunnassa, jossa jälkimmäisessä olen nyt puheenjohtajana. Lisäksi olen Keskustan Raahen kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja.

Raahe tarvitsee tasapanoista talouden hoitoa. Investoinnit on suhteutettava vallitsevaan taloustilanteeseen. Se vaatii suunnitelmallisuutta niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä. Kotikaupunkimme tarvitsee tasapuolista kehittämistä. Elinvoimainen kaupungin keskusta ja vireät kylät sekä elävä maaseutu ovat mitä parhaimpia veto- ja pitovoimatekijöitä. Toimivat lähipalvelut vaikuttavat osaltaan kaupungin kehittymiseen. Sujuva ja turvallinen arki kaikissa elämän vaiheissa on ensiarvoisen tärkeää. Jotta kaupunkimme elinvoima säilyy, tarvitaan yrittäjäystävällistä otetta kaupungin palveluissa. Yrittäjät ja yritykset luovat toiminnoillaan ja palveluillaan rungon koko kaupungin alueella.

Raahe – kotikaupunkimme, tarvitsee nyt, jos koskaan yksituumaista, vastuullista, osallistavaa ja pitkäjänteistä päätöksentekoa. Paras tae kotikaupungin kehittymiselle on aidon yhteistyön ja me – hengen löytäminen.