64

64

64 Poukkula Pekka

Toimitusjohtaja, yrittäjä, (nykyinen valtuutettu)

Tervehdys raahelaiset! Tässä teille esittäytyy Poukkulan Pekka, 46-vuotias lapsiperheen isä ja pitkän linjan sote-alan yrittäjä, syntyperäinen raahelainen. Sen verran olen muuallakin asunut, jotta tiedän, mikä täällä Raahessa on parasta ja minkä vuoksi tahdon perheineni täällä asua, yrittää ja vaikuttaa. Siis elää täyttä elämää.

Minulle ihmiset merkitsevät paljon, he ovat suuri voimavara niin työssä kuin muutoinkin elämässä. Ei siis ole ihme, että kuntalaiset ovat minulle se ”polttoaine” ja syy, minkä vuoksi tahdon olla toimimassa yhteisen kotikaupunkimme parhaaksi sekä olla osaltani vahvistamassa toisistamme välittävämpää Raahea. Kotona aikani täyttää lapsiperheen arki päivähoidon, koulun ja harrastusten myötä. Omaa aikaakin löytyy lenkkeilemällä koiran kanssa. Lapsiperhearjen lisäksi elämään sisältöä tuo yrittäjyys, jota oikeastaan voisi kutsua elämäntavaksi. Se on niin osa minua. Yrittäjien ja yritysten asiat ovat lähellä sydäntäni, sitä kautta saamme kuntiin, myös tänne meille Raaheen elinvoimaa ja hyvinvointia. Miten voisimme luoda Raaheen yrittäjäystävällisen ilmapiirin? Se on kysymys, jonka eteen teen mielellään töitä.

Ensimmäisen kauden valtuutettuna olen paikallispolitiikassa vielä varsin tuore tekijä ja minua puhuttelee saamani luottamus. Tällä hetkellä toimin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana. Tehtävässä aloitin reilu vuosi sitten. Tätä ennen olin kaupunginhallituksen jäsen. Lisäksi toimin nyt kolmatta vuotta Keskustan Raahen kunnallisjärjestön puheenjohtajana.

Mikään kaupunki ei ole valmis – ei myöskään Raahe. Rakentajaa tarvitaan. Kaupunkiamme tulee kehittää, talous huomioiden ja tasapuolisuutta unohtamatta. Kaupunkikeskustan elävöittäminen, asuinalueiden sekä kylien elinvoimaisuuden mahdollistaminen tarkoittavat hyvin erilaisia toimia toimenpidetasolla, mutta ihmisten yhdenvertaista huomioimista kuntalaistasolla. Vastakkain asettelun sijaan tarvitsemme yhdessä tekemisen meininkiä, merikaupungin hyvää tuulta sekä uskoa Raahen mahdollisuuksiin. Viedään Raahea äkkinäisten toimien sijaan jatkuvaan kehittämiseen ja ajassa elämiseen, sellaisen mukavan merikaupungin henkeen!