77

77

77 Törmikoski Jari

Maanviljelijä, (nykyinen valtuutettu)

Olen 54-vuotias maanviljelijä Lumimetsästä. Heti armeijan jälkeen 80-luvulla minua pyydettiin Lumimetsän koululle vaalivirkailijaksi kaksipäiväisiin vaaleihin. Siitä lähtien olen toiminut luottamustoimissa erilaisissa lautakunnissa ja valtuustoissa. Parhaani olen aina yrittänyt tehdä.

Suurin ja tärkein loppuiän luottamustoimi on kuitenkin lupaus Yppärin tytölle, jonka joskus annoin. Yhdessä olemme lahjaksi ja lainaksi saaneet 8 lasta. Kasvatustehtävä on tehtävä, jota kukaan ei voi minulta pois ottaa.

Reilu vuosi sitten perhettämme kohtasi suuri menetys. Kuluneet 1,5 vuotta on ollut sellaista elämänkoulua, jota ei toivoisi kenenkään osaksi. Kriisi on opettanut minua, miten tärkeää ovat ihmiset ja ystävät ympärillä. He pysyvät mukana silloinkin, kun tulee vastaan puukkoja ja puntareita. Miten tärkeää on, että joku vastaa puhelimeen ja jaksaa kuunnella ja tukea miestä mäessä.

Minulta tuhoutui syksyllä vanha näppäinpuhelimeni ja sen mukana kaikki puhelinnumerot. Nyt olen keräillyt numeroita pikkuhiljaa takaisin. Niitä ei ole niin paljon kuin aikaisemmin, mutta ne ovat niiden ihmisten numeroita, joilla on ollut minulle sanottavaa. Toivottavasti sinunkin puhelimesta löytyy numero 040 5374938. Se on minun puhelinnumero.

Ps. ”Elämää on myös 8-tien itäpuolella!” Äänestysnumeroni on 77!