76

76

76 Tuovinen Annekristiina (sit.)

Restonomi AMK, matkailuala, (uusi)

Uutta innostuneisuutta Raahen valtuustoon!

Olen Gellmannilla syntynyt, Pattijoella, Wanhassa Raahessa ja Raahen keskustassa lapsuuteni viettänyt, Raahea aidosti rakastava raahelainen.

Olen ollut työelämässä 35 vuotta ja minulla on monipuolinen työkokemus sekä liike-elämästä että kunnalliselta puolelta. Vakituinen työpaikkani on ollut Raahen kaupungilla markkinointisihteerinä, mutta opintojen vuoksi olen virkavapaalla työstäni. Valmistuin syksyllä 2020 matkailualan restonomiksi reilun kahden vuoden tiiviin opiskelurupeaman jälkeen. Opinnäytetyön teimme kollegani kanssa raahelaiselle yritykselle, Utualle, aiheenamme Brändin kansainvälistäminen Ruotsin markkinoille digimarkkinoinnin avulla Case: Utua.

Olen asunut pääkaupunkiseudulla 12 vuotta. Näin ollen osaan tarkastella Raahea myös ulkopaikkakuntalaisen silmin. Minulle Raahe on pieni, kaunis ja idyllinen kaupunki, mistä löytyvät maailman kauneimmat auringonlaskut ja rakkaimmat rannat. Olen työskennellyt pääasiallisesti yksityisten yrittäjien palveluksessa, mikä mahdollistaa vahvan ymmärryksen niin liike-elämästä kuin yrittäjyydestä.

Eräänä tammikuun aamuna luin paikallislehteä ja silmiini osui juttu lähestyvistä kuntavaaleista. Luin ehdokaslistaa ja samalla laitoin viestiä lähes ainoalle tuntemalleni paikalliselle poliitikolle. Kysyin, onko kaupunginvaltuustossa ketään matkailualan ammattilaista, jolla on matkailualan koulutus? Hän vastasi, että ei hänen tietääkseen ja samalla hän jo pyysikin minua mukaan politiikkaan. Muutaman päivän asiaa mietittyäni vastasin myöntävästi, sillä koin, että Raahen kaupungissa kaivataan vielä kipeästi matkailualan yrittäjyyttä, ymmärrystä, näkökulmia ja kehittämistä, jotta matkailuala lähtisi ympärivuotiseen voimakkaaseen kasvuun.

Minulla ei ole aiempaa kokemusta politiikasta. Mukaan lähdin sitoutumattomana Keskustapuolueen listoilta, sillä koen olevani perusluonteeltani maltillinen keskitien kulkija.

LUOTTAMUSTOIMET

Pohjois-Pohjanmaan Liiton Matkailun kehittämistyöryhmän jäsen 2013–2017

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistys – Suoma ry:n hallituksen jäsen 2016–2018

MOTTO: Teen työtä suurella sydämellä, rakkaudella ja intohimolla -rakkaudesta Raaheen! #rakkaudestaraaheen

VAALITEEMAT

  1. Matkailun kehittäminen Raahessa

Matkailu on yksi maailman suurimmista elinkeinoaloista. Olemme kaivanneet Raaheen katukahviloita, elävyyttä, autenttisia ruokapaikkoja ja elämyksellisyyttä. Matkailija kuluttaa rahaa juurikin ulkona syömiseen, kahviloihin, elämyspalveluihin, yöpymisiin, takseihin, kauneuspalveluihin, kauppareissuihin, vaateliikkeisiin jne. Matkailu luo työpaikkoja juuri näille aloille ja yrittäjyyden kautta saamme verotuloja. Raahen tulee panostaa matkailualan yrittäjyyteen!

  1. Lasten, nuorten ja vanhusten hyvinvointiin panostettava

– Nuoret ovat lähellä sydäntäni. Lasten ja nuorten pahoinvointi on kasvava haaste. Tähän meidän tulee vastata nopeasti ja voimakkaasti. Nuorten on saatava apua heti, kun tarvetta on. Nuorisopsykiatri ja psykiatrisia sairaanhoitajia tulee saada pikaisesti lisää.

– AMK-koulutusta lisää esim. matkailualan kokonaisvaltaisen näkemyksen kehittämiseksi.

– Vanhuksille turvallinen ja välittävä vanhuus, palvelupolkuja kehitettävä entisestään.

  1. Ei Preiskarin saarta asuntoalueeksi

Raahen saaristo on helmi, jota ei saa tuhota!