81

81

81 Vinberg Juhani

Eläkeläinen, erikoislääkäri, (uusi)

Olen Juhani Vinberg, raahelainen 69-vuotias sisätautilääkäri, jonka monet muistavat Plasmasta, sittemmin Terveystalosta. Eläkkeellä toki nyt. Jotkut muistavat Raahen Seudun kolumnini kuolemasta ja elvyttämisestä, kun sain sydäninfarktin lumitöissä. Sen seurauksena olen pyörätuolissa ja huomannut raadollisesti tämän ajan esteet vammaisille, riittää kynnys väärässä paikassa.

Toinen elämä on sekin antanut paljon ja siitä saan kiittää rakasta vaimoani Merjaa ja neljää lastamme. Merja on nyt omaishoitajani ihan liian pienellä korvauksella ympärivuorokautisesta työstä.

Maria, se laulajatyttö Helsingissä, on logopedina Aivoliiton palveluksessa ja hän auttoi minuakin, kun sain vasemman puolen halvauksen 4 vuotta sitten. Mirja-tyttäremme asuu Kirkkonummella, on lastentarhanopettaja ja kahden lapsen äiti. Matti on diplomi-inssi ja asuu Lahdessa. Heikki on Raahessa suurena apunamme arjen ongelmissa.

Keskustalainen olen ollut kehdosta saakka. Setäni Lassi saattaa olla monellekin tuttu iloisista luennoistaan, äitini puolelta olen umpimaalaisliittolainen, isäni puolelta vielä körtti-herännäinen. Muuten poliittisesti epäkorrekti ja jotkut sanovat, että on se paha suustaan, mutta kaikkien kaveri.