83

83

83 Ylikulju Elsi

Kotipalveluyrittäjä, (nykyinen valtuutettu)

Heippa kaikki! Tässäpä esittäytyy 48-vuotias keskustalainen kuntavaaliehdokas Elsi Ylikulju. Olen tuore kotipalveluyrittäjä, jonka palvelut on suunnattu niin ikäihmisille kuin lapsiperheille. Asun Pattijoen Jokelan kylällä mieheni ja neljän lapseni kanssa. Lapsiperhe alkaa olla nuortenperhe, nuorimmainenkin on jo 12-vuotias. Viisi lasta on muuttanut kotoa pois ja kolmelle lapselle olen jo mumma. Viime vuosina omat juureni ovat alkaneet kiinnostaa enemmän, josta ylläoleva kuvakin kertoo sen, kuinka sykähdyttävä hetki oli käydä isäni kotitalon pihamaalla käveleskelemässä. Harrastuksiani ovat kävely ja hiihto ja erityisesti ystävien kanssa maailmanparantelu saunan terassilla tai nuotion äärellä.

Olen Ouluntullista tullut jo kohta 30 vuotta sitten Pattijoelle ja kuinka monesti olen sen kokenut ja tuntenut, että siellä on koti missä on perhe, sukulaiset, ystävät, työ ja kaikki vapaa-ajan mahdollisuudet. Täällä Raahessa on hyvä ollut kasvattaa lapset ja saattaa heidät eteenpäin elämässä. Osa lapsistani on tullut takaisin tänne opiskeltuaan ensin muualla ammattiinsa. Raahe on sopivan kokoinen kaupunki, jossa on turvallista asua ja elää lapsiperheenä, mutta myös ikääntyvänä perheenä.

Sydäntäni lähellä on kaikenlaiset hyvinvointiin liittyvät aiheet lasten ja nuorten parissa. Ikääntyvien arjessa pärjääminen tarvitsee myös monenlaisia vaihtoehtoja ja siihen yritykseni toiminta-ajatus kytkeytyykin vahvasti. Paljon on asioita näitten asioiden parissa tehty, mutta paljon on vielä tehtävää.

Ensimmäinen valtuustokausi alkaa olla takana, uutta oppia ja uusia ystäviä ja tuttuja on tullut hyvin paljon elämääni mukaan. Olen Tulevaisuuslautakunnan jäsen ja toimin tällä hetkellä myös Pattijoen Keskustan paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Ehdolle lähdin mukaan, koska kiinnostusta edelleen löytyy yhteisten asioiden eteen. Rakennetaan yhdessä järkevällä taloudenpidolla ja tasapuolisesti tätä kaunista ja ihanaa kaupunkiamme niin keskusta-alueella, asuinalueilla kuin meidän kylillä. Yhdessä me viemme Raahea eteenpäin!