63

63

63 Perander Jorma (sit.)

DI, eläkeläinen (uusi) SIT.

Olen Jorma Perander, konetekniikan DI. Rautaruukilla energiatehokkuuden ja ympäristötekniikan prosessien kehittäminen, josta eläkkeelle 2011.

Jäsenyydet: Kirkkovaltuusto, Kunnianosoitusten järjestelytoimikunnan puheenjohtaja ja jäsen vuorovuosin, Raahen teknillinen seura, Eläkeliiton Raahen yhdistys.

Energiaan painottuva haasteellinen työ terästeollisuudessa on antanut laajan näkökentän muuhunkin kehitykseen ja taloudenpitoon. Vapaa-ajan intohimona ovat olleet tekniset innovaatiot, joista muutamat ovat edenneet kaupalliseen vaiheeseen.

Vaaliteemat:

Ammattiosaamisen kautta haluan tuoda esiin faktoja ja perusteluita esim. ilmasto- ja energiaratkaisujen arviointiin sekä kuntatalouteen. Kunnat ovat osa yhteiskuntaa ja vaikutusmahdollisuuksia on kattojärjestöjen kautta ylemmäksikin. Raahella on 2 kansanedustajaakin sanan saattajiksi. Asioiden hoito ei saa olla puolueittain ennalta määriteltyä. Ei Suomi eikä EU:kaan hallitse yksin ”takamatkalla” olevia ilmastonsuojelutoimia.

Lisäksi haluan monipuolistaa Raahen ja Pohjois-Pohjanmaan yrityselämää erityisesti yhteistyöllä ja muokkaamalla ideasta => tuotteeksi – prosessia. Ruotsalaiset vaan tekevät kaiken meitä paremmin.